Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Άλμα στον χρόνο

Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι θα θέλατε να βρισκόμασταν σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή, προκειμένου να αποφύγετε μια δύσκολη κατάσταση στο παρόν; Μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι τέτοιου είδους σκέψεις έχουν άτομα που προσπαθούν να αποφεύγουν τις δυσκολίες και να επιλέγουν τον εύκολο δρόμο. Αλλά νομίζω οτι έστω και μια φορά στην ζωή μας θα θέλαμε να περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος για να αποφύγουμε επώδυνες καταστάσεις: μια δύσκολη κατάσταση στην σχέση μας, προβλήματα που αφορούν τα επαγγελματικά μας, την προσωπική μας ζωή, τον χαμό ενός δικού μας ανθρώπου κλπ

Έτσι είναι η ζωή μάλλον, άλλοι θέλουν να γυρίζουν πίσω τον χρόνο και άλλοι να τον προσπεράσουν.

Καλό μεσημέρι σε όλους.

Και να μην ξεχνάμε και σήμερα τους ήρωες του ’40. Κι αυτοί μπορεί να σκεφτονταν κάτι παρόμοιο αλλά τελικά έδωσαν μάχες μέχρι θανάτου.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Φασούλι το φασούλι...

γεμίζει το σακούλι! Έτσι λέγανε οι παλιοί, έτσι λένε και σήμερα. Η αποταμίευση γενικότερα είναι κάτι πολύ σημαντικό στην ζωή μας. Φροντίζουμε να έχουμε χρήματα στην άκρη, είτε για να κάνουμε κάποια αγορά είτε για τί μπορεί να παρουσιαστεί κάποια ανάγκη (π.χ θέμα υγείας) και να τα χρειαστούμε. Φροντίζουμε να κάνουμε οικονομία όσο έχουμε περιθώριο για να μπορούμε να προγραμματίζουμε καλύτερα την ζωή μας.

Όμως δεν πρέπει να το παρακάνουμε και να φτάνουμε στο άλλο άκρο. Βλέπω ανθρώπους που ιδρώνουν και ξειδρώνουν ακόμα και για να πληρώσουν έναν καφέ. Τα λεφτά τα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε, και αν μπορούμε να ζήσουμε και καλά. Να βγούμε έξω, να διασκεδάσουμε, να αγοράσουμε κάτι που μας αρέσει (έστω κι αν δεν είναι και πολύ απαραίτητο τελικά), να κεράσουμε την παρέα μας, να πάμε μια εκδρομή. Τι αξία έχει να έχουμε πολλά λεφτά αλλά να μην είμαστε ευτυχισμένοι; (κάποιος βέβαια μπορεί να ευτυχισμένος και έτσι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...).

Μια ζωή την έχουμε και πρέπει να φροντίζουμε να περνάμε όσο καλύτερα, φροντίζοντας παράλληλα και για το μέλλον μας.

Καλό βράδυ.