Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ταλαιπωρίας συνέχεια...


Αρχίζουν πάλι τις 24ωρες απεργίες στα ΜΜΜ από αύριο που σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία για όλον τον κόσμο. Ατέλειωτες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, κολλημένοι στην κίνηση, μέσα στο εκνευρισμό, και πεταμένα λεφτά στις βενζίνες. Ώρες ώρες νομίζω οτι μας την έχουν στημένη από παντού :

Θές να πάς στην δουλειά;
  • Έχουν απεργία τα ΜΜΜ, δεν μπορείς αν δεν έχει αυτοκίνητο ή αν δεν πάρεις ταξί.
Είσαι άρρωστος;
  • Λυπούμαστε είναι κλειστά τα φαρμακεία, και επίσης έχουν απεργία οι γιατροί.
Θές να δώσεις μαθήματα για να πάρεις πτυχίο;
  • Μπα, δεν νομίζω, έχει κατάληψη σήμερα.
Θές να ταξιδέψεις;
  • Έχουν απεργία οι ναυτεργάτες, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλπ.
Μπορεί να είναι δίκια τα αιτήματα όσων κοινωνικών ομάδων κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις αλλά το κακό είναι οτι την πληρώνει ο απλός πολίτης που θέλει να κάνει την δουλειά του.
Ελπίζω να μην συνεχιστεί για πολλές μέρες η ταλαιπωρία και να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους.

Καλό απόγευμα και καλό βράδυ.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Καλη χρονιά με πολλές χαρές και λίγες λύπες

   Αυτή είναι  η πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, οπότε και εγώ με την σειρά μου θα ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απο όλα. Είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι από εμάς λένε από μέσα τους «μακάρι να είχαμε άλλη μια εβδομάδα διακοπές», «πώς πάνε αύριο στην δουλειά;», «πώς πέρασαν έτσι γρήγορα οι μέρες των διακοπών!» και άλλα τέτοια καλά...  Δυστυχώς θα κάνουμε λίγες μέρες υπομονή μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο που είναι η επόμενη στάση χαλάρωσης και ξεκούρασης. Δόξα τω θεώ απο τον Μάρτιο έρχονται 3ημερα αργίας για να περάσουμε όλοι καλά! :-)

   Η ιδέα για το σημερινό θέμα μου ήρθε σκεπτόμενος οτι τις τελευταίες μέρες των διακοπών οι περισσότεροι είμαστε σε μια φάση που είμαστε κάπως στενοχωρημένοι και σκεπτικοί. Γενικεύοντας λίγο, σκέφτομαι τι τρόπους μπορούμε να βρούμε προκειμένου να αλλάξουμε διάθεση όταν είμαστε στενοχωρημένοι, προβληματισμένοι και να γίνουμε λίγο πιο θετικοί. Για παράδειγμα όταν σου λείπει κάποιος πολύ, όταν είσαι πληγωμένος συναισθηματικά ή  όταν έχεις προβλήματα στην δουλειά τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να ξεχνιέσαι και να αλλάζεις διάθεση; Εγώ για παράδειγμα, μου αρέσει να ακούω μουσική, ή να κάνω δουλειές στο σπίτι, και φυσικά να μιλάω με τους φίλους μου. Τις περισσότερες φορές πετυχαίνει, αλλά έχει ενδιαφέρον να δώ τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος για να αισθάνεται καλύτερα :-)

Καλό βράδυ σε όλους!